Så tankar du med tankkort

En enkel guide som beskriver hur du tankar med tankkort i vårt stationsnät där en kortterminal finns.

👤
Denna artikel är till för dig som användare och tankar ute i vårt publika stationsnät med tankkort.

Steg-för-steg guide

Följ dessa steg för att tanka med ditt tankkort från Energifabriken i vårt publika stationsnät.

1. Hitta en publik tankstation som Energifabriken driftar där du kan tanka förnybara drivmedel såsom HVO100 & RME. Du hittar kartan med alla tankstationer på vår hemsida.
  1. Stoppa i kortet i terminalens kortläsare och vänta tills ditt kort har kontrollerats.
  1. Knappa in den 4-siffriga PIN-kod som gäller för tankkortet.
  1. Välj aktuellt drivmedel du önskar tanka. På våra anläggningar kan du tanka Neste MY Förnybar Diesel HVO100 & Ecobränsle RME100. På många ställen kan du också tanka AdBlue.
  1. Välj slutligen om du vill tanka med lastbilsmunstycke eller personbilsmunstycke. Det är inte alla våra anläggningar där detta val finns.
  1. När uppmaningen kommer att du ska lyfta handtaget gör du det och väljer rätt munstycke du valt i steget ovan.
  1. Under tankningen kan du på terminalens skärm följa volym, pris och vilken klimatnytta du tillför genom att tanka förnybart.
  1. Avsluta slutligen genom att sätta tillbaka pumpmunstycket på rätt ställe.

Notion image